Ytre Miljø (YM) – rådgiver/seniorrådgiver

Skanska er et av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekt i offentlig-privat samarbeid. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekt. Vi har en ambisjon om å redusere klimagassutslippene våre med 70 % innen 2030 og være klimanøytral i 2045, og vi søker flere dyktige medarbeidere som kan bli med oss på denne reisen. I Skanska Norge mener vi at inkludering og mangfold er en styrke og en viktig del av vår interne kultur og vårt arbeidsmiljø. Vi er opptatt av å ha medarbeidere hos oss som speiler mangfoldet i samfunnet og ønsker en bredde av ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver, for å bidra til enda bedre oppgaveløsning og innovasjonskraft.

Firma Skanska Norge
Fylke Oslo, Hele landet
Sted Oslo / prosjektbasert
Søknadsfrist 05.04.2024

Vi vil mer! Vil du?

Skanskas anleggsvirksomhet, FO Anlegg, har fått mange nye og spennende prosjekter og ser behov for å utvide og styrke faggruppen for Ytre Miljø og Bærekraft. Vi søker nå etter flere dyktige, dedikerte og motiverte personer til stillinger som Ytre Miljø rådgiver og Senior Ytre Miljø rådgiver.

Hvem ser vi etter? Skanska søker deg som vil mer! Du som har et sterkt ønske om å jobbe aktivt og operativt med miljøfaget ute på et av våre anleggsprosjekt. Du som erkjenner at endringer krever innsats, og som drømmer om en arbeidsplass som både er ute og inne. Du som drives av å sikre at en god plan faktisk kommer til utførelse. Du som er engasjert, nysgjerrig, omgjengelig og modig. Du som ikke er redd for å si det du mener – og spørre når du ikke vet. Du som trives med at ingen dager er like og synes kontinuerlig endring i et trygt og kompetent fagmiljø er spennende. Du som trives i et operativt og dynamisk arbeidsmiljø ute i prosjekt, blant store gule maskiner og kollegaer med hjelm og verneklær. Du som vil være en del av løsningen på anleggsbransjens og samfunnets felles utfordringer innen klima, miljø og bærekraft. Du har respekt for naturen og er ikke er redd for å ta i et tak for at Skanska skal nå sitt mål om å bygge for et bedre samfunn, samtidig som vi reduserer vårt klima- og naturavtrykk. Du ønsker å være en pådriver, og motiveres av å se resultater av din og vår felles innsats for klima, miljø og natur. Du som forstår at vi er bedre sammen.

Skanskas ambisjon er å være et foregangsselskap innen bærekraft og innovasjon – et mål vi skal lykkes med gjennom et sterkt fokus, målrettet innsats og de rette menneskene. Vi har allerede tatt store skritt, men trenger flere engasjerte og kompetente kollegaer for å realisere vårt mål om 70% kutt i klimagassutslippene våre innen 2030 Skanska skal være våre kunders førstevalg når det gjelder bærekraftige, miljøvennlige og klimasmarte løsninger i prosjekt.

Vår anleggsvirksomhet med regionene Industri, Bro og Marine og Samferdsel og Energi består i dag av rundt 1200 dyktige medarbeidere som utvikler og gjennomfører prosjekter innenfor vei, bane, tunnel, kraft/energi, industri og marine arbeider. Våre prosjekter er spredt over hele Norge.

Ytre Miljø (YM) – rådgiver/seniorrådgiver

Å være YM -rådgiver på et anleggsprosjekt er en utfordrende, spennende og utviklende rolle. YM-rådgiveren er sentral i prosjektenes ivaretakelse av forhold knyttet til klima, miljø, natur og bærekraft, og støtter prosjektet med både planlegging og gjennomføring av YM relaterte arbeidsoppgaver. Ditt arbeidssted vil være ute på et av våre mange anleggsprosjekt, noe som betyr at ingen dag er lik eller kjedelig. Laginnsats og en felles forståelse av ulike fag er nøkkelen til suksess i Skanskas prosjekter. Vi ønsker å ansette deg med et stort engasjement og et brennende ønske om å gjøre en forskjell innen bærekraft, miljø og klima ute i våre prosjekter.

Typiske arbeidsoppgaver vil være:

  • Opptre som rådgiver, pådriver og inspirator knyttet til YM i et av våre anleggsprosjekter
  • Bistå med å utarbeide, gjennomføre og oppdatere YM planer
  • Etablere og følge opp tillatelser, rutiner og krav knyttet til klima, miljø, natur og bærekraft i prosjektene
  • Styre vannovervåkning, gjenbruk av georessurser, oppfølging av fremmede- og rødlistet arter
  • Følge opp BREEAM Infrastructure i prosjekt
  • Være prosjektets faglige kontaktpunkt mot ulike eksterne miljørådgivere
  • Være prosjektets faglige kontaktpunkt inn mot byggherre og miljømyndigheter
  • Gjennomføre prosjektspesifikk opplæring knyttet til ulike YM tema.
  • Utarbeidelse av miljødokumentasjon

Ønskede Kvalifikasjoner:

  • Naturvitenskapelig utdannelse på bachelor – eller mastergradsnivå innen miljø- eller naturfag. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse
  • For stilling som senior YM-rådgiver er det ønskelig med minimum 5 år relevant erfaring. For stilling som YM-rådgiver ønsker vi 1-5 års relevant erfaring.
  • Relevant erfaring vil være YM Leder, YM rådgiver, miljørådgiver, bærekraftrådgiver eller annen rolle med ansvar innen klima, miljø, natur eller bærekraft - fortrinnsvis innen bygg/anlegg, miljømyndighet, forvaltning eller rådgivning/prosjektrådgivning. Annen erfaring fra miljøarbeid knyttet til større prosjekter kan være interessant.
  • Fordel med kjennskap til miljørapporteringsverktøy, miljølovgivning, klimagassregnskap eller BREEAM Infrastructure

Dine personlige egenskaper:

  • Positiv, åpen, utadvendt, nysgjerrig, modig og kontaktskapende
  • Gode kommunikasjonsevner, både en-til-en og i grupper/forsamlinger
  • Faglig trygg og analytisk, god kjennskap til relevante digitale verktøy og regelverk
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne (norsk arbeidsspråk)
  • Gjennomføringsevne, praktisk og løsningsorientert
  • Lære- og endringsvillig med tverrfaglige interesser
  • Deler kunnskap og erfaringer
  • Du må kunne ukependle (mandag-torsdag) til et av våre prosjekter i Norge

Vi kan tilby deg:

  • Mulighet til å gjennomføre, videreutvikle og være en pådriver for prosjektets og Skanskas YM-arbeid sammen med dyktige kollegaer
  • Deltagelse i fagnettverk bestående av 20 operative Ytre Miljø rådgivere
  • Kollegaer med bransjeledende kunnskap innen Klima og BREEAM
  • Store muligheter for faglig og personlig utvikling
  • De mest innovative digitale løsningene knytte til klima, miljø, natur og bærekraft
  • Attraktiv kompensasjonsordning knyttet til prosjekt-pendling
  • Konkurransedyktige betingelser, bonusordning, gode pensjons- og forsikringsordninger, mulighet for medeierskap i Skanska gjennom vårt aksjeprogram

Ditt arbeidssted er på et av våre anleggsprosjekter i Norge og uke-pendling til jobb kreves. Du jobber på et prosjekt av gangen.

Stillingen rapporterer til faggruppeleder Ytre Miljø og Bærekraft, Forretningsområde Anlegg.

Kontakt:

Faggruppeleder YM FO Anlegg; Andreas Olaus Harstad tlf. 958 13 676

HR Sjef region Samferdsel og Energi; Marianne Stang Hauge tlf. 928 62 322

Søk stilling

Vis flere stillinger:

Powered by Labrador CMS