Ytre Miljø-leder

Hæhre Entreprenør er en av Norges største anleggsentreprenører, med 50 års erfaring i bransjen. Vi har spilt en sentral rolle i byggingen av noen av landets største infrastrukturprosjekter, fra Mandal i sør til Svalbard i nord. Med over 1000 dyktige medarbeidere fokuserer vi på infrastruktur, vei, bane, kraft og tomteutvikling, og vi håndterer hele spekteret av kontraktsformer fra totalentrepriser, samspillkontrakter og konkurransepreget dialog til tradisjonelle hovedentrepriser.

Som en del av Infra Group, sammen med Isachsen anlegg, Contur og Nomas, samarbeider vi på tvers av selskaper for å sikre grønn omstilling, digitalisering, innovasjon og utvikling. Vi setter sikkerhet først-alle skal komme trygt hjem-og vi verdsetter mangfold og inkludering. Våre kjerneverdier er åpenhet, kunnskap og samarbeid, som vi bruker til å bygge fremtiden.

Fakta om stillingen:

Firma: Hæhre Entreprenør

Fylke: Akershus

Sted: Billingstad

Søknadsfrist: 30.11.2024

Vår oppdragsmengde øker, og for å håndtere dette og videre befeste vår posisjon i markedet som en av landets ledende og foretrukne entreprenører styrker vi organisasjonen ytterligere. Som aktør i bygg- og anleggsbransjen er vi forpliktet til å redusere miljøbelastningen, og vi styrker nå vårt team ved å søke etter en erfaren Ytre Miljø-leder.

Som leder for ytre miljø vil du ha ansvar for å følge opp og koordinere miljøarbeidet iht. myndighetskrav, kontraktskrav og bedriftens mål og retningslinjer for ytre miljø i prosjekter.

Ansvarsområder:

  • Lede og koordinere miljøarbeidet i prosjekter, med hovedvekt på klimagassberegninger, -budsjett og -regnskap, samt rapportering til både interne og eksterne interessenter.
  • Utarbeide og implementere YM-planer som sikrer overholdelse av prosjekt- og myndighetskrav, samt våre egne miljømål.
  • Være ansvarlig for klimagassreduserende tiltak for både direkte og indirekte utslipp, inkludert utslippsfrie maskiner og andre innovative løsninger for miljøvennlig drift.
  • Sikre at prosjektet overholder krav til arealregnskap, naturressurser, naturmangfold, samt håndtering av sårbare arter og forurensning til vann og grunn.
  • Bidra med miljørisikovurderinger, tiltaksplanlegging og utvikling av rutiner og prosedyrer for å minimere miljøpåvirkning.
  • Følge opp miljøavvik og sørge for kontinuerlig forbedring i miljøarbeidet på anleggsplassen, inkludert prøvetaking og kontroll.
  • Arbeide tett med prosjektledelsen og fungere som faglig støtte for alle aspekter ved ytre miljø på prosjektet.
  • Drive prosessen mot sertifiseringer som BREEAM Infrastrukture og andre relevante miljøsertifiseringer for å sikre bærekraftig prosjektgjennomføring.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Dokumentert erfaring med klimagassberegninger og -regnskap, samt kjennskap til tiltak for reduksjon av klimagassutslipp.
  • Kunnskap om bruk av utslippsfrie maskiner og miljøvennlige teknologier i anleggsprosjekter.
  • Erfaring fra tunnelprosjekter og god forståelse for utfordringene knyttet til forurensning av vann og grunn i slike prosjekter.
  • Erfaring fra bygg- og anleggsbransjen, gjerne innen HMSK-arbeid, med fokus på ytre miljø.
  • God kjennskap til relevant regelverk og standarder innen miljø og bærekraft, som ISO 14001.
  • Praktisk ledererfaring og evne til å koordinere tverrfaglige team. God kjennskap til, og forståelse av relevant regelverk og ISO-standarder.

Personlige egenskaper

  • Strukturert, initiativrik og målrettet, med høy faglig integritet.
  • God prosjektforståelse og evne til å sette deg inn i kontrakts- og myndighetskrav.
  • Engasjert og løsningsorientert med en sterk evne til å motivere prosjektteamet.
  • Gode kommunikasjonsevner, både skriftlig og muntlig, med evne til å formidle komplekse miljøtema på en forståelig måte.

Vi tilbyr utfordrende og spennende oppgaver i et godt sosialt arbeidsmiljø, med gode muligheter for faglig utvikling i et komplett entreprenørkonsern i sterk vekst. Det er konkurransedyktige betingelser med gode forsikrings- og pensjonsvilkår, samt mulighet til å ta del i vårt aksjeprogram.

Vi legger stor vekt på å skape et trygt og inspirerende arbeidsmiljø, hvor våre ansatte gis muligheter til personlig og faglig utvikling. Vi dyrker et fellesskap hvor stolthet er et nøkkelord. Stolthet over å være en del av Hæhre-kraften og stolthet av å bidra til verdiskapning både for bedriften og samfunnet. 

Høres dette spennende ut?

Vis din interesse ved å sende mail til vår kontaktperson under. 

Vi verdsetter mangfold og oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å vise sin interesse. Vi ser frem til å høre fra deg og å bygge et gjensidig nyttig og langsiktig forhold.

Kontaktpersoner:

Mads Folke Nordmark

Partner hos Panamera IMD

mads@panamera-search.no

SØK STILLING

Powered by Labrador CMS