Rådgiver sosial bærekraft

Multiconsult ASA er et ledende norsk ingeniør- og arkitekturselskap. Med nærmere 3500 høyt kompetente medarbeidere fordelt på sterke fagområder kan Multiconsult påta seg de mest komplekse prosjektene markedet har å tilby. Med røtter tilbake til 1908 har selskapet hatt en sterk innvirkning på Norges utvikling og økonomiske vekst. Selskapet tilbyr multifaglig rådgiving, design, prosjektering, arkitektur, prosjektoppfølging, ledelse, verifikasjon og kontroll - både nasjonalt og internasjonalt.

Fakta om stillingen:

Firma: Multiconsult

Fylke: Oslo

Sted: Oslo

Søknadsfrist: 07.10.2024

Vil du jobbe med sosial bærekraft i by- og områdeutvikling?

Er du lidenskapelig opptatt av å skape positive samfunnsendringer gjennom bærekraftige løsninger? Ønsker du å bidra til å konkretisere og tydeliggjøre sosial bærekraft i by- og områdeutvikling? Forretningsenhet By- og områdeutvikling er i vekst, og vi ønsker å styrke vår kompetanse på sosial bærekraft. Vi ser i den forbindelse etter en rådgiver med samfunnsvitenskapelig bakgrunn.

Hos oss vil du bli en viktig bidragsyter i et ledende fagmiljø innen by- og områdeutvikling. Multiconsult har et av landets største tverrfaglige miljøer og enhetens medarbeidere er med på å påvirke våre prosjekter i alle faser. Vi jobber i store tverrfaglige prosjekter, men også i mindre, ofte lokale prosjekter. I selskapet jobber vi mye på tvers av fag og geografi for å utnytte kompetansen og de ressursene vi har. Flere av våre oppdrag løser vi også med våre kollegaer i LINK arkitektur og A-lab.

Forretningsenheten By- og områdeutvikling består av ca. 100 medarbeidere som har svært sterke fagmiljøer innen landskapsarkitektur, eiendomsledelse og arealplanlegging, samt spisskompetanse på utredning, GIS og byggesak. Våre medarbeidere er blant annet landskapsarkitekter, arealplanleggere, arkitekter, byplanleggere, urbanister, samfunnsvitere, naturforvaltere og GIS-spesialister. Sammen med Link arkitektur og A-lab er mange av medarbeiderne opptatt av å styrke fokus på sosial bærekraft i prosjekter. Vi har også en dedikert ressurs med bakgrunn i miljøpsykologi som jobber som rådgiver i sosial bærekraft hos oss i dag. Stillingen tilhører seksjon Utredning og GIS på Skøyen i Oslo, med naturforvaltere, kulturminnekompetanse, kompetanse i miljøpsykologi, geografer og geomatikere. Seksjonen tilhører avdeling for Arealplan og utredning med ca. 50 engasjerte fagfolk i et tverrfaglig, fremoverlent og spennende fagmiljø.

Hverdagen som rådgiver i sosial bærekraft

Arbeidsoppgavene dine vil spenne fra planlegging, gjennomføring og dokumentasjon av medvirkningsprosesser til gjennomføring av konsekvensutredninger, sosiokulturelle stedsanalyser, nærmiljøundersøkelser, sammenstilling av kunnskapsgrunnlag, utarbeidelse av fagrapporter, kvalitativ og kvantitativ datainnsamling og analyse, samt formidlings- og tilbudsarbeid. En del av jobben vil også innebære å finne nye måter å ivareta hensynet til sosial bærekraft inn i tverrfaglige prosjekter på. Det vil både være prosjekter der sosial bærekraft er et definert fokus fra start, og prosjekter der man må jobbe for å synliggjøre viktigheten av faget.

Typiske arbeidsoppgaver inkluderer:

  • Planlegging og gjennomføring av sosiokulturelle stedsanalyser og andre beslektede analyser
  • Gjennomføring av litteraturgjennomganger
  • Sammenstilling av kunnskapsgrunnlag
  • Planlegging, gjennomføring og dokumentasjon av medvirkningsprosesser
  • Gjennomføring av kvalitativ og kvantitativ datainnsamling og analyse
  • Nabokontakt og ivaretakelse av berørte parter i utviklingsprosjekter
  • Utarbeidelse av kommunikasjons- og rekrutteringsmateriell til gjennomføring av undersøkelser og medvirkning
  • Arrangementsplanlegging og gjennomføring i forbindelse med medvirkning
  • Deltakelse i markeds- og tilbudsarbeid for å styrke Multiconsults posisjon som rådgiver innen sosial bærekraft

Hvem ser vi etter?

Du bør ha relevant utdanning på bachelor-, master- eller doktorgradsnivå innen fagene samfunnsgeografi, sosiologi, miljøpsykologi, samfunnspsykologi, helsepsykologi, sosialantropologi, folkehelsevitenskap eller tilsvarende. Du har interesse for og kjennskap til typiske prosesser i by- og områdeutvikling. Du bør være faglig sterk og oppdatert på forskning innen sosial bærekraft, samtidig som det er en fordel at du er fleksibel og kreativ i anvendelsen av faget. Det er også en fordel om du trives med formidling og kommunikasjon, og er god til å fremstille funn og faglige innsikter visuelt og skriftlig. Det er viktig at du trives med mennesker, er god til å lytte og fange opp ulike behov, har gode samtaleferdigheter og evner å bygge tillit på tvers av kulturer og samfunnslag. Du ser helheten og sammenhengen mellom fysisk planlegging og bærekraftig samfunnsutvikling, og har dypt engasjement for å sette sosial bærekraft på agendaen. Ettersom du vil komme inn i et tverrfaglig miljø, er forståelse for samspillet mellom ulike fagområder en fordel. Du bør trives med å jobbe i et tverrfaglige team og motiveres av nå mål sammen med andre. Vi ser også etter deg som har nysgjerrighet for by- og områdeutviklingsprosesser, i tillegg til andre fagfelt. Vi ønsker at du er komfortabel med å jobbe i felt og med ulike typer mennesker. Du er god til å bygge tillit, forstå ulike behov og møte mennesker der de er.

Det er en fordel om du har:

  • Kjennskap til relevante myndighetskrav og lovverk, herunder god kjennskap til plan- og bygningsloven
  • Et nettverk innen byutvikling og sosial bærekraft som kan benyttes til å utvikle fagfeltet
  • Gode metode- og analyseferdigheter, både når det gjelder kvalitative og kvantitative metoder
  • Interkulturell kompetanse
  • Erfaring med gjennomføring av sosiokulturelle stedsanalyser og lignende analyser
  • Erfaring fra medvirkning og innbyggerinvolvering
  • Gode visuelle fremstillingsevner

Hva kan vi tilby deg? 

  • Spennende og langsiktige karrieremuligheter. Alle medarbeidere i Multiconsult har en egen mål- og utviklingsplan med tilpassede kompetanseutviklingstiltak i tråd med ønsket karrierevei og –utvikling. Du kan utvikle deg videre innen fag, salg, linje- og oppdragsledelse
  • En god balanse mellom arbeid og fritid 
  • Et inkluderende og sosialt arbeidsmiljø
  • Bedriftsidrettslag med varierte tilbud, ulike sosiale arrangementer og avdelingsturer
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger
  • En medeierskapsordning som blant annet inkluderer et årlig aksjekjøpsprogram
  • Fem ukers ferie, fri i romjulen og i påsken, samt fleksibel arbeidstid 
  • Bredt utvalg firmahytter

Treffer dette deg? Ikke nøl med å sende inn en søknad. Vi behandler søknader løpende, og gleder oss til å høre fra deg! For ytterligere informasjon om stillingen, ta kontakt med oss!

Ytterligere informasjon:

I Multiconsult kan du komme som du er. Vi skal gjøre vårt for å gi deg utviklende oppgaver i et arbeidsmiljø du trives i. Vi verdsetter en mangfoldig kultur kjennetegnet av erfarings- og kunnskapsdeling på tvers, og gleder oss til å høre hvordan du vil bidra inn i miljøet vårt!

Før ansettelse i Multiconsult vil du bli bedt om å fremlegge gyldig bevis på bestått høyere utdannelse, herunder fagbrev, bachelor-, master- og doktorgrad. Vi anbefaler derfor at du legger ved disse dokumentene i søknaden din. Med gyldig bevis menes fagbrev og vitnemål. Er hele, eller deler av, utdanningen din gjennomført i utlandet kan du bli bedt om å legge frem bevis på HK-dir.-godkjent utdanning (Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse). Les mer om automatisk og profesjonsgodkjenning av utdanning her.

Videre gjør vi oppmerksomme på at arbeidsspråket i Multiconsult er norsk. Våre prosjekter krever god forståelse for norske regelverk og prosedyrer, og det er derfor en forutsetning at du behersker språket, både muntlig og skriftlig, med mindre noe annet er spesifisert i stillingsutlysningen.

Kontaktpersoner:

Anja Valseth

Rådgiver sosial bærekraft/Gruppeleder

92433889

Johannes Ryland Flesjø

Seksjonsleder

90510202

SØK STILLING

Powered by Labrador CMS