Finance Director

WSP er et av verdens ledende kompetansemiljøer med 70 000 medarbeidere globalt, 6 000 i Norden og 500 i Norge. Vi tilbyr profesjonell prosjektledelse, strategisk rådgivning og prosjektutvikling, tverrfaglig rådgivning og prosjektering til offentlige og private aktører innen bygg og eiendom, infrastruktur og samferdsel, miljø og bærekraft og energi og industri. I WSP planlegger og utformer vi trygge og bærekraftige samfunn som er rustet for framtiden. Selskapet har vært børsnotert på Toronto Stock Exchange (TSX) siden 2006.

Fakta om stillingen:

Firma: WSP Norge

Fylke: Oslo

Sted: Oslo

Søknadsfrist: 03.11.2024

Hva om du kunne ha en nøkkelrolle som Finance Director i et rådgivende selskap? Hos oss er det mulig.

WSP Norge søker deg med erfaring fra å jobbe i en internasjonal organisasjon. Du vil rapportere til nordisk CFO basert i Stockholm, med en sekundær rapporteringslinje til CEO i Norge. Du vil bli en nøkkelrådgiver for den norske toppledelsen på økonomiområdet og en viktig bidragsyter i selskapets nasjonale ledergruppe. Du vil lede en avdeling med fagpersoner innen controlling, regnskap og lønn. Ansvaret inkluderer alle aspekter av daglig økonomisk drift, og du vil være sentral i styringen av den norske virksomheten.

En av WSPs kjerneverdier er å være framtidsrettede og utfordre det etablerte. Vår økonomi- og regnskapsfunksjon har de siste årene vært på en endringsreise med samordning av systemer og prosesser fra tidligere fusjonerte selskap. Endringsreisen fortsetter med økt samhandling og harmonisering på nordisk og globalt nivå. Vi jobber mot en implementering av nytt, globalt ERP-system, og som finansdirektør vil du bli sentral i digitalisering og automatisering av våre prosesser.  

For å lykkes som finance director bør du ha solid erfaring fra beslektede lederroller, aller helst fra en internasjonal organisasjon med tilhørende rapporterings-forventinger. Vi tror også det er en fordel om du har kjennskap til rådgivende virksomhet eller lignende miljøer.

Det er en selvfølge at du har tung faglig kompetanse, men du ser også koblingen mellom finansregnskapet og hvordan vi styrer virksomheten. Vi ser derfor etter deg som liker å tolke finansielle data med fokus på viktige forretningsdrivere. Er du også god på å identifisere risikoer og muligheter, utvikle prognoser og etablere fremtidsrettede nøkkelindikatorer, så er du kanskje den vi søker.

Du er vant med å operere selvstendig og trives i en aktiv og dynamisk organisasjon som gjennomgår vekst og endring. Har du tidligere erfaring med å lede implementeringen av et komplekst ERP-prosjekt så vil du ha en betydelig fordel. Du har gode presentasjonsevner, kommuniserer godt på norsk og engelsk, og er i stand til å formidle kompleks informasjon når det er nødvendig. Av lederegenskaper verdsetter vi at du er en motiverende lagspiller med gode mellommenneskelige ferdigheter, som lytter til andre og deler av din kunnskap. 

En typisk dag på jobben vil være variert, og du vil veksle mellom strategiske og operative oppgaver:

  • Dele økonomisk innsikt og bidra til å bygge et bransjeledende selskap, som aktivt medlem av den norske ledergruppen
  • Totalansvarlig for alle områder innen controlling, regnskap, lønn, konsern- og regulatorisk rapportering, likviditetsprognoser og arbeidskapitalstyring
  • Bygge effektive prosesser for budsjettering og prognoser, samt gjennomføring av disse
  • Være “hands-on” og bidra til å skape en førsteklasses nordisk finansfunksjon i samsvar med globale (IFRS) og lokale regnskapsstandarder
  • Utvikle, lede og inspirere økonomiavdelingen med kontinuerlig fokus på prosessforbedringer
  • Administrere de eksterne og interne revisjonskravene 

Vi kan tilby en sentral lederrolle i et av verdens ledende rådgivningsmiljøer i en spennende tid for selskapet. Du vil møte et verdibasert arbeidsmiljø med kunnskapsrike og inkluderende kollegaer, faglig mangfold og ambisjoner om å framtidssikre verden.

Du vil få god anledning til å påvirke egen arbeidshverdag gjennom vår fleksible arbeidslivsstrategi, og du får arbeidsplass i nye, flotte lokaler i hjertet av Oslo sentrum.

Tenker du at du kan være rett person til denne rollen? Da gleder vi oss til å høre fra deg! 

Send din CV via vårt rekrutteringssystem. Les mer om oss på www.wsp.no

Har du spørsmål kan du ta kontakt med CFO Nordics, Azib Banaras, på tlf +46 10 7210732.

Alle henvendelser behandles konfidensielt.

SØK STILLING

Powered by Labrador CMS