Driftsingeniør / driftsleder / driftstekniker

Statsbygg er en av Norges største byggherrer og eiendomsforvaltere, og gir råd til staten i bygge- og eiendomssaker. På vegne av staten leder vi noen av landets største og mest komplekse byggeprosjekter og tar vare på noen av våre aller viktigste eiendommer. Statsbygg skal tenke og handle langsiktig, og derfor har vi satt oss ambisiøse mål. Vi skal være en virksomhet som ser dagens og framtidens behov hos de som bruker bygningene våre, og vi satser spesielt på bærekraft, seriøsitet og innovasjon. Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulik kompetanse, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. Les mer om inkludering og mangfold her Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Søkere kan bli oppført på søkerlisten selv om vedkommende har anmodet om konfidensiell behandling. Søkere vil i så fall bli varslet før offentliggjøring.

Firma Statsbygg
Fylke Oslo
Søknadsfrist 08.09.2024

Vil du drifte formålsbygg i Oslo?

Statsbygg utvider sitt team for drift og vedlikehold i Oslo med flere nye stillinger. Dette for å håndtere en voksende eiendomsmasse, sikre kontinuerlig drift av mer komplekse bygg og for å møte stadig nye oppgaver. Vi søker etter faglig sterke driftsledere/driftsingeniører som har en genuin interesse for moderne eiendomsdrift.

Statsbygg søker nå etter nye medarbeidere til sikkerhetseiendommer i Oslo. Dette er blant annet kongelige eiendommer (inkl. Slottet), Regjeringskvartalet, domstoler, Riksarkiv, samt politi- og fengselseiendommer. Totalt har driftsområdet ansvaret for omtrent 650.000 kvadratmeter bygningsmasse i hovedstaden og omegn.

Våre medarbeidere skal være gode relasjonsbyggere overfor leietaker og leverandører. Du må se nytten av gode prosesser og kan etablere gode rutiner for systematikk. Ansatte i Statsbygg må evne å yte god service i en hektisk hverdag.

Vi ønsker enda flere kvinner til å arbeide med drift og vedlikehold i Statsbygg, og kvinner oppfordres derfor til å søke.

Stillingene rapporterer til underdirektør for den aktuelle portefølje. Det må påregnes at stillingene inngår i en vaktordning med krav til responstid.

Arbeidsoppgaver

  • Bygg- og eiendomsdrift av tildelt portefølje innenfor Statsbyggs ansvarsområde, med hovedvekt på tekniske anlegg, HMS og internkontroll
  • Fjernovervåkning av tekniske installasjoner
  • Bidra aktivt til at Statsbygg når mål innen blant annet bærekraft, miljø, ENØK og digitalisering av eiendomsdrift.
  • Vedlikeholdsplanlegging og oppfølging av vedlikeholdstiltak, herunder også større prosjekter med det formål å oppgradere eiendomsmassen
  • Daglig oppfølging av leietakere, leverandører og andre som har interesser i eiendommene
  • Bestilling og oppfølging av rammeavtaler og serviceavtaler, samt fakturabehandling
  • Delta i tverrfaglig samarbeid og bidra med fagkunnskap overfor interne og eksterne aktører
  • Arbeidsoppgavene kan variere noe tilpasset teamenes behov

Det kan bli aktuelt med arbeidsledelse eller fagansvar.

Kvalifikasjoner

  • Relevant høyere utdanning på bachelornivå, fagskoleingeniør eller fagbrev innen fag som er relevant for bygg- og eiendomsdrift, for eksempel innen bygg, VVS, byggautomasjon, elektro, klima-energi-miljø, prosjekt- og byggeledelse og HMS
  • For minst én av stillingene er det ønskelig med relevant erfaring innen SD/automasjon, herunder erfaring med nettverk/IKT og OT-strategi for komplekse bygg i drift
  • Praksis som er relevant for drift og vedlikehold av bygg og tekniske anlegg vil bli vektlagt
  • Interesse for moderne og miljøvennlig drift og vedlikehold av eiendom, samt FDVU-systemer, er en forutsetning
  • Kunnskap om og interesse for digitalisering av driftsoppgaver og bruk av SD-anlegg
  • Gode ferdigheter og erfaring med daglig bruk at IKT-basert systemer er nødvendig
  • Gode kommunikasjonsevner på norsk, skriftlig og muntlig

Det er et vilkår for å kunne tiltre i stillingene at du oppnår sikkerhetsklarering og autorisasjon til nivå KONFIDENSIELT, jf. Sikkerhetsloven § 8-2, samt kan fremlegge uttømmende politiattest uten anmerkninger. Høyere klarering kan bli aktuelt for enkelte av stillingene.

Personlige egenskaper

Vi søker deg som er målrettet, strukturert og tar initiativ. Du ser nytten av å kommunisere godt, og har en positiv holdning til å finne konstruktive løsninger. I en hektisk hverdag er du fleksibel og tilpasser deg endringer. Du er selvstendig, har pågangsmot og tar beslutninger.

Du tror på at de beste beslutningene tas sammen og bidrar til at teamets mål oppnås. Statsbygg setter helse, miljø og sikkerhet høyt og det forventes at våre ansatte følger dette. Personlig egnethet for stillingene vil bli særlig vektlagt.

Vi tilbyr

  • Som en av Norges mest profesjonelle eiendomsforvalter og prosjektgjennomfører, tilbyr vi utfordrende og faglig krevende arbeidsoppgaver
  • Spennende oppgaver i et dynamisk og tverrfaglig miljø med høyt tempo og godt humør
  • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling gjennom Statsbygg Kompetanse og stipendordninger
  • Et sterkt og bredt internt fagmiljø
  • Faglige og personlige utviklingsmuligheter
  • Fleksitid, støtteordninger for trening og eget bedriftsidrettslag
  • Stillingen lønnes etter kvalifikasjoner fra kr 550 000,- til kr 780 000,- per år. For særlig kvalifiserte søkere kan en høyere lønn vurderes.
  • Gjennom Statens pensjonskasse får du en god pensjons- og forsikringsordning, samt tilbud om boliglån til gunstig rente

Arbeidssted vil være delvis på Statsbyggs hovedkontor på Byporten og på eiendommenes driftssentral.

Kontaktinformasjon

Alette Rosnæs Ellingsen

underdirektør

Telefon: 99327181

Rune Aakermann

underdirektør

Telefon: 901 91 331

Søk stilling

Vis flere stillinger:

Powered by Labrador CMS