Miljørådgivere naturmangfold på land, i ferskvann, marint og sedimenter

Rambøll er et globalt ingeniør-, arkitektur- og konsulentselskap. I Norge har vi 12 kontorer med til sammen 1700 fageksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Som et stiftelseseid selskap med mennesker i fokus, tror vi at formålet med bærekraftig endring er å skape en blomstrende verden for både natur og mennesker. Så det er der vi starter – og hvordan vi jobber. Vi er åpne og nysgjerrige, og tror ulikhet beriker vårt fellesskap og styrker vår evne til å levere både innovasjon og kvalitet. Bærekraft har vært en del av Rambølls DNA siden oppstarten i 1945. Som første norske virksomhet og første rådgivende ingeniørvirksomhet i verden er Rambøll sertifisert etter FNs 17 bærekraftsmål. I tillegg jobber vi ut fra en ambisiøs strategi «The Partner for Sustainable Change» med mål om å være en global leder innen våre områder. Hos oss kan du bidra til å skape innovative og bærekraftige løsninger for våre kunder og samfunnet.

Fakta om stillingen:

Firma: Rambøll

Fylke: Oslo, Vestland

Sted: Oslo, Bergen

Søknadsfrist: 27.10.2024

Har du erfaring med miljøundersøkelser og søknadsarbeid knyttet til sedimenter eller natur på land, i ferskvann og/eller marint miljø? Forstår du viktigheten av markedsarbeid og salg i konsulentbransjen? Er du initiativrik og motiveres av å skape bærekraftige løsninger som er nyttige for samfunnet og naturen? 

Hvis du synes at dette høres ut som deg kan denne stillingen være den perfekte muligheten. Bidra inn i vår avdeling Naturmangfold og Økosystemer som vår nye miljørådgiver, og hjelp oss å komme nærmere en bærekraftig fremtid.

Din nye stilling 

Som vår nye rådgiver vil du ta i bruk ditt engasjement for natur i en stilling hvor du vil være med på å skape bærekraftige løsninger i utbyggings- og utviklingsprosjekter. For denne rollen er vi i første omgang på jakt etter nyutdannede eller deg som blir ferdig med din Master våren 2025. Men vi har også mulighet til å ansette dersom rett kandidat med erfaring fra miljøarbeid og med markeds- og rådgiverforståelse dukker opp. Det viktigste er at du har et genuint ønske om å bidra til å utgjøre en forskjell for miljøet. 

Du vil jobbe i tverrfaglige prosjekter hvor naturmangfold inngår som et av flere fagfelt. Avhengig av fagbakgrunn og ekspertise kan arbeidsområder inkludere for eksempel:

  • Naturfaglige kartlegginger, konsekvensutredninger og tiltaksplaner 
  • Utfyllinger i sjø, søknader, overvåkingsprogram og øvrige miljøutredninger Naturbaserte løsninger og restaurering 
  • BREEAM, prosjektbasert naturregnskap, økosystemtjenester og naturpositivitet 
  • Naturrisiko og rapportering på natur (for eksempel CSRD og TNFD), utarbeide bl.a. 

Dine ansvarsområder kan være (vil bli tilpasset din erfaring og kompetanse): 

  • Fagmedarbeider, fagansvarlig eller disiplinleder 
  • Prosjektledelse, prosjektinnhenting og kundekontakt i egne og nye prosjekter 
  • Myndighetskontakt 
  • Markedsarbeid, tilbudsskriving og salg 
  • Utvikling av nye tjenester og bruk av digitale verktøy 
  • Oppfølging av nyutdannede 
  • Feltarbeid må forventes (mengde avhenger av fagkompetanse) 

Teamet ditt 

Du vil bli en del av et solid fagmiljø i vår avdeling for Naturmangfold og Økosystemer. Avdelingen jobber bredt innen naturmangfold og økosystemer fordelt på seksjonene Naturmangfold på land og Vannmiljø i ferskvann, marint og sedimenter. Vi er på jakt etter medarbeidere til begge seksjonene, både erfarne og nyutdannede.

Globalt er Rambøll en av verdens største miljørådgivere med mer enn 2500 ansatte bare innenfor miljø. I Norge har vi 14 kontorer med til sammen 1700 medarbeidere, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Rambøll har i år en særlig satsing på natur, og både globalt og i vår avdelingen er vi i stadig vekst. Du vil bli en del av en gruppe med mange dyktige, hyggelige og engasjerte rådgivere fordelt på Rambølls kontorer i Oslo, Trondheim, Bergen, Kristiansand, Arendal og Drammen. For vannmiljø er det fortrinnsvis ønsket kontorplass i Oslo, og for terrestrisk er vi særlig på jakt etter deg som vil jobbe i Bergen, men riktig person kan også ha kontorplass på de andre lokalitetene, så ikke nøl med å søke.

Om deg

Vi vil støtte både personlig og faglig utvikling fra du begynner hos Rambøll slik at du raskt kommer inn i selskapet og kan vokse sammen med oss og i prosjektene. Vi har definert følgende kvalifikasjoner og ferdigheter for å lykkes i denne stillingen: 

  • Mastergrad eller høyere innen relevant fagtema, f.eks. økologi, miljøøkonomi, bærekraft, fornybar energi, geografi eller tilsvarende
  • Nyutdannet i år eller ferdig med Master vår 2025 
  • Arbeidserfaring, gjerne fra rådgiverbransjen eller tilsvarende, men ikke et krav. 
  • Erfaring fra arbeid med f.eks. miljøundersøkelser, søknadsarbeid, ulike miljøvurderinger knyttet til ferskvann og/eller marint. 
  • Erfaring fra utbygging av bygg, vei, bane, havn o.l. er en fordel, men ikke et krav. 
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. 

I denne rollen er det viktig at du tar initiativ, er fleksibel og selvgående, kan samarbeide med kollegaer og kunder, og at du trives med faglige utfordringer. Det er også en fordel at du forstår markedet, og vi ser etter deg som forstår å sette kunden i fokus, er resultatorientert, har faglig integritet og både ønsker å forstå kundens ståsted og samtidig pushe dem på natur og bærekraft.

Hva vi tilbyr deg 

  • Vi investerer i deg og utviklingen din
  • Gode ledere som følger våre lederprinsipper 
  • Inspirerende kollegaer, kunder og prosjekter 
  • Et selskap med bærekraft i fokus av alt vi gjør
  • Den langsiktige tenkningen hos et selskap som eies av en stiftelse
  • Sentral beliggenhet og moderne lokaler 
  • Fleksibel arbeidshverdag med mulighet for hjemmekontor 
  • 5 ukers ferie pluss fri med lønn alle virkedager mellom jul og nyttår, samt tirsdag og onsdag i påskeuken
  • Et internasjonalt fagmiljø

Vi skaper bærekraftige samfunn 

Rambøll er et globalt ingeniør-, arkitektur- og konsulentselskap. Vi jobber for bærekraftig endring sammen med våre kunder – det vil si at vi både utfordrer og motiverer til løsninger som gir lavere klimafotavtrykk, legger til rette for sirkulærøkonomi, ivaretar naturmangfold, sosialt mangfold og sikrer gode klimatilpasninger for å nevne noe. Vi kombinerer vår innsikt og evne til å drive frem positiv forandring og bringer den videre til våre kunder som idéer som kan realiseres og gjennomføres. Hos Rambøll står mennesket i sentrum, og selskapet har siden det ble etablert i 1945 hatt en klar visjon om hvordan et ansvarlig selskap opptrer. Vi er åpne og nysgjerrige, og tror ulikhet beriker vårt fellesskap og styrker vår evne til å levere både innovasjon og kvalitet. Vi omfavner mangfold og inviterer til et inkluderende miljø der medarbeidere kan blomstre og realisere hele sitt potensial. 

Har du lyst til å bli en del av Rambøll? 

Send inn dine detaljer ved å bruke vårt rekrutteringssystem. Her kan du legge ved CV, motivasjonsbrev og andre dokumenter.

Hvis du har noen spørsmål kan du gjerne kontakte seksjonsleder Vannmiljø: Veronica Rohde Krossa (veronica.krossa@ramboll.no eller telefon 408 22 891), seksjonsleder Naturmangfold: Anna Moldestad Næss (anna.naess@ramboll.no eller telefon 452 73 516) eller avdelingsleder Therese Fosholt Moe (therese.fosholt.moe@ramboll.no eller telefon 986 27 650). 

Søknadsfrist: 27.10.2024 

Tusen takk for at du tok deg tid til å søke. Vi ser frem til å lese søknaden din. 

SØK STILLING

Powered by Labrador CMS