Driftsingeniør / driftsleder / driftstekniker

Statsbygg er en av Norges største byggherrer og eiendomsforvaltere, og gir råd til staten i bygge- og eiendomssaker. På vegne av staten leder vi noen av landets største og mest komplekse byggeprosjekter og tar vare på noen av våre aller viktigste eiendommer. Statsbygg skal tenke og handle langsiktig, og derfor har vi satt oss ambisiøse mål. Vi skal være en virksomhet som ser dagens og framtidens behov hos de som bruker bygningene våre, og vi satser spesielt på bærekraft, seriøsitet og innovasjon.

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulik kompetanse, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. 

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Søkere kan bli oppført på søkerlisten selv om vedkommende har anmodet om konfidensiell behandling. Søkere vil i så fall bli varslet før offentliggjøring.

Fakta om stillingen:

Firma: Statsbygg

Fylke: Oslo, Akershus

Sted: Oslo, Kløfta

Søknadsfrist: 07.11.2024

Spennende mulighet til å arbeide med teknisk drift av formålsbygg

Statsbyggs signal- og formålsbygg får stadig nye og spennende oppgaver, og vi søker medarbeidere til tre av våre team ved eiendommer i Oslo, Akershus og Ringerike. For å løse disse oppgavene søker vi deg som er faglig sterk og har en genuin interesse for eiendomsdrift.

Team Akershus/Ringerike har blant annet ansvar for eiendommer som Kriminaldirektoratet (KDI) leier på Kløfta/Eidsvoll; Romerike fengsel avd. Ullersmo og Kroksrud, og Eidsvoll Ungdomsenhet. Stillingen vil i stor grad vil være lokalisert på driftskontoret på Ullersmo fengsel, men også tidvis på teamets hoved-hub ved OSL på Gardermoen.

Team Samfunn og utdanning i Oslo arbeider med det kommende Livsvitenskapsbygget, som med sine 97.700 m2, blir en av Nord-Europas mest høyteknologiske eiendommer. Dette er derfor en spennende arbeidsplass for en teknisk fagperson med interesse for eiendomsdrift. Eiendommen ferdigstilles i 2026 og nyansatte vil jobbe i mottaksprosjektet frem til åpningen av bygget. Stillingene kan få sentrale roller internt i teamet med ansvar for fellestjenester som intern kontroll elektro eller bygningsautomasjon.

Team Kultur har blant annet ansvar for Operaen, Nasjonalmuseet, Nasjonalgalleriet, Arkitekturmuseet, Vestbanen, Villa Stenersen, Villa Grande, Grotten og Bygdøy. Stillingen vil være lokalisert ved Nasjonalmuseet med fokus på teknisk drift, internkontroll brann og oppfølging av vedlikehold.

Våre medarbeidere skal være gode relasjonsbyggere overfor leietakere og leverandører, og yte god service i en hektisk hverdag. Som driftsmedarbeider i Statsbygg ser du nytten av å ha gode prosesser og kan etablere gode rutiner for systematikk. Vi ønsker enda flere kvinner til å arbeide med drift og vedlikehold i Statsbygg, og kvinner oppfordres derfor til å søke.

Stillingene rapporterer til underdirektør for det aktuelle teamet, og personlig egnethet og fagbakgrunn vil bli vurdert for de ulike teamene.

Arbeidsoppgaver

  • Bidra aktivt til at Statsbygg når mål innen blant annet bærekraft, miljø, ENØK og digitalisering av eiendomsdrift 
  • Bygg- og eiendomsdrift innen tekniske fag, HMS og internkontroll
  • Vedlikeholdsplanlegging og oppfølging av vedlikeholdstiltak, herunder også større prosjekter med det formål å oppgradere eiendomsmassen
  • Daglig oppfølging av leietakere, leverandører og andre som har interesser i eiendommene
  • Bestilling og oppfølging av rammeavtaler og serviceavtaler, samt fakturabehandling
  • Arbeidsoppgavene kan variere noe tilpasset teamenes behov
  • Det kan bli aktuelt med arbeidsledelse eller fagansvar

Kvalifikasjoner

  • Utdanning på bachelornivå, fagskoleingeniør eller fagbrev innen fag som er relevant for bygg- og eiendomsdrift, for eksempel innen bygg, VVS, bygningsautomasjon, elektro, klima-energi-miljø, prosjekt- og byggeledelse og HMS. For stillingene på Livsvitenskapsbygget kreves faglig bakgrunn innen elektro eller automasjon, mens det for stillingen ved Nasjonalmuseet er ønskelig med bakgrunn innen tekniske fag som elektro, automasjon og VVS.
  • Praksis som er relevant for drift og vedlikehold av bygg og tekniske anlegg er ønskelig
  • Kunnskap om og interesse for digitalisering av driftsoppgaver og bruk av SD-anlegg er ønskelig
  • Interesse for moderne og miljøvennlig drift og vedlikehold av eiendom, samt FDVU-systemer vil bli vektlagt
  • Gode ferdigheter og erfaring med daglig bruk at IKT-basert systemer er nødvendig
  • Gode kommunikasjonsevner på norsk, skriftlig og muntlig

For tilsetting i stillingen i Team Akershus/Ringerike kreves uttømmende politiattest som kan godkjennes av Kriminalomsorgen, jfr. straffegjennomføringsloven § 8,1.

Personlige egenskaper

  • Målrettet, strukturert og løsningsorientert
  • Evnen til å samarbeide og skape gode relasjoner internt og eksternt
  • Selvstendig og beslutningsdyktig
  • Trives med daglig bruk av IKT-baserte systemer
  • Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt

Vi tilbyr

  • Som en av Norges mest profesjonelle eiendomsforvalter og prosjektgjennomfører, tilbyr vi utfordrende og faglig krevende arbeidsoppgaver
  • Spennende oppgaver i et dynamisk og tverrfaglig miljø med høyt tempo og godt humør
  • Gode utsikter for faglig og personlig utvikling gjennom Statsbygg Kompetanse og stipendordninger
  • Et sterkt og bredt internt fagmiljø
  • Faglige og personlige utviklingsmuligheter
  • Fleksitid, støtteordninger for trening og eget bedriftsidrettslag 
  • Stillingene lønnes fra kr 550 000,- til kr 780 000,- per år. For særlig kvalifiserte søkere kan en høyere lønn vurderes
  • Gjennom Statens pensjonskasse får du en god pensjons- og forsikringsordning, samt tilbud om boliglån til gunstig rente

Arbeidssted vil for tiden være ved Statsbyggs driftskontorer i Ullersmo fengsel, Nasjonalmuseet eller på prosjektkontoret til Livsvitenskapsbygget. Oppgi om du søker for ett eller flere av teamene.

Kontaktinformasjon

Jan Lilloe-Salvesen

underdirektør (Team Akershus/Ringerike - Ullersmo fengsel)

 Telefon: 992 66 389

Anders Johannes Eiken

underdirektør (Team Samfunn og utdanning - Livsvitenskapsbygget) 

Telefon: 902 42 332

Kristi Nyblin

underdirektør (Team Kultur - Nasjonalmuseet) 

Telefon: 482 73 098

SØK STILLING

Powered by Labrador CMS